fbpx
,

Circuit Peru – Machu Picchu Adventure

3,790.00

Perioada: 18-31 octombrie 2023

Preț: 3790 eur/persoană în cameră dublă

!!!Reducere 300 eur pentru înscrieri până pe 15 septembrie 2023

Ce vizităm: Lima, Cusco, Ollantaytambo, Moray, Chinchero, Salineras de Maras, Valea Urubamba, Santa Maria, Santa Teresa, Machu Picchu, Aguas Calientes

Stoc epuizat

Circuit Peru – Machu Picchu Adventure

Republica Peru este o tara situata in vestul continentului sud-american.  Se invecineaza cu Ecuador, Columbia, Brazilia, Bolivia, Chile si are iesire la Oceanul Pacific. Este a treia cea mai mare tara din America de Sud, avand o suprafata de 1,28 milioane de kmp si 32 milioane de locuitori.

Numele tarii provine din dialectul quechua si inseamna „tinutul abundentei„, cu referire la bunastarea economica din timpul Imperiului Inca, ce a condus regiunea timp de secole.

Cum este vremea in Peru

Peru este una dintre tarile cu cele mai mari variatii ale climei din intreaga lume, fiind impartita in 8 regiuni. Din acest motiv este o tara cu o biodiversitate incredibila. De la campiile aride ale coastei Pacificului la culmile Anzilor, de la dunele desertului la padurea amazoniana (care ocupa apx. jumatate din teritoriul tarii). In functie de zonele in care ajungi, pe parcursul unei calatorii de 2-3 saptamani prin Peru treci prin toate anotimpurile!

Peru este leaganul multor civilizatii antice – Caral, Mochica, Nazca, Chimu, dar mai ales al Marelui Imperiu Inca. Limbile oficiale ale tarii sunt spaniola, dar si dialectele indigene quechua (limbajul incasilor) si aymara.

Peru – Machu Picchu Adventure  este un circuit plin de aventura si adrenalina! Vom merge cu bicicletele, vom face rafting, trekking, ne vom da cu tiroliana! Insa ne vom si relaxa in izvoarele termale Cocalmayo, vom admira diversitatea florei si faunei in drum spre una dintre cele 7 minuni ale lumii: Machu Picchu! Si asta nu e tot! Vom urca la Muntele Curcubeu, la 5200 m altitudine si vom descoperi satele situate in Valea Sacra a Incasilor. Vom explora Cusco, poate cel mai frumos oras din Peru. De experiente inedite vom avea parte si in Lima, capitala tarii. Vom participa la un tur gastronomic prin pietele locale si vom inota cu lei de mare pe Insula Palomino!

Vezi alte circuite create de noi!

Poze și impresii din circuitele anterioare vezi pe pagina de Facebook Travelistii!

Program

18 octombrie : Zbor București 08:40 – Paris – Panama –  Lima 22:38

18-19 octombrie: Cazare cu mic dejun în Lima (1 noapte) la Hotel Arawi Miraflores Express 3* sau similar

19 octombrie: Zbor intern Lima 12:27 – Cusco 13:48

19-22 octombrie: Cazare cu mic dejun în Cusco (3 nopți) la El Mariscal Cusco Hotel 3* sau similar

Timp liber după-amiază

Cusco – a fost capitala Marelui Imperiu Inca, ce a dominat mare parte din continentul sud-american între secolele XIV – XVI. Situat în Munții Anzi, la 3400 m altitudine, este unul dintre cele mai vechi orașe locuite încontinuu din Emisfera Vestică. Cusco este cunoscut în prezent ca fiind capitala culturală a țării.

Ce vom experimenta:

 • Tur pietonal al orașului: Plaza de Armas, Catedrala din Cusco, Piața San Pedro, Cartierul San Blas, plimbare pietonală (30-40 minute) la Cristo Blanco – statuia lui Iisus situată pe dealul Pukamoqo, de unde vom avea cea mai frumoasă panoramă asupra orașului

 • Excursie la Vinicunca, Muntele Curcubeu – munte ce face parte din Anzii peruvieni, situat la 5200 m altitudine. Considerat una dintre cele mai spectaculoase minuni geologice din lume pentru paleta de culori dată în mod natural de mineralele din sol, nu doar muntele este o atracție, ci și drumul până acolo. Vom trece pe lângă sate de păstori, admirând viața simplă pe care o trăiesc ca acum sute de ani. Multe alpaca, lame, cai și peisaje care îți taie răsuflarea ne vor ajuta să trecem peste diferența de altitudine care poate da ceva bătăi de cap.

Turul include transport, ghid local, mic dejun (se pleacă foarte devreme, apx. 03:30), prânz, bilet de intrare. Durata apx. 12 ore

 • 22-25 octombrie: Inca Jungle Trek – drumul către Machu Picchu

Machu Picchu – cea mai uimitoare așezare urbană a Imperiului Inca, una dintre cele 7 minuni ale lumii. Situat la punctul de întâlnire a Anzilor peruvieni cu bazinul fluviului Amazon, complexul este cea mai importantă moștenire lăsată de incași. Construit în secolul XV, patrimoniul acoperă apx. 32 hectare de versanți, vârfuri muntoase și văi care împrejmuiesc citadela, situată la peste 2400 m altitudine. În secolul 16 spaniolii au cucerit Imperiul Inca și situl a fost abandonat. În anul 1911 complexul arheologic a fost făcut cunoscut întregii lumi.

Inca Jungle Trek este alternativa plină de aventură și adrenalină la drumeția clasică către Machu Picchu. Drumeție, ciclism, rafting, tiroliană, izvoare termale, ruine incașe, priveliști spectaculoase – cam asta vom face timp de 4 zile/3 nopți!

Ziua 1: Aventura noastră începe dimineața –  în jurul orei 06:00 plecăm din Cusco și în drumul nostru vom trece prin Chinchero, Urubamba și Ollantaytambo, orașe ce fac parte din Valea Sacră a Incașilor. Vom ajunge la Abra Malaga (4316 m) și vom admira crestele înzăpezite ale munților Huacay Willca. De aici începe coborârea cu bicicletele și apx. 3,5 ore vom trece prin diferite zone ecologice, cu o mare diversitate a florei și faunei. Vom ajunge în Santa Maria, localitatea unde vom dormi peste noapte. În această zonă sunt condiții ideale pentru a face rafting în jungla înaltă din Peru. Înainte de experiență vom fi pregatiți dpdv tehnic și echipați corespunzător, după care vom începe să navigăm pe râul învolburat, pe cursuri de apă de nivel II, III și IV. Vor fi valuri înalte, multă adrenalină și peisajul spectaculos dat de copacii înalți și muntii care înconjoară râul. Seara vom lua cina și vom fi cazați la pensiune.

Ziua 2: După micul dejun începe drumeția. O oră vom urca și vom ajunge în satul Santa Rosa, unde vom intra pe drumul incașilor (Qapaq ñan) și vom observa o varietate de păsări, inclusiv papagali, colibri și vulturi. Vom trece printre plantații de coca (plantă sfântă pentru incași), cafea, cassava, bananieri, portocali și pomi de mango. Vom face pauză în satul Pispitayuc, unde ne putem odihni în hamace. Ne continuăm călătoria prin munții Vicabamba, după care vom lua prânzul în satul Qellomayo și ne vom odihni înainte de a începe ultima parte a drumeției. Vom face o oprire la izvoarele termale Cocalmayo și ne vom bucura de apele medicinale. După 45 minute vom ajunge în Santa Teresa, vom lua cina și ne vom odihni după o zi spectaculoasă, 22 km, apx. 7 ore de mers.

Ziua 3: Începem ziua cu micul dejun și 2 ore de mers printre cascade, plantații de cafea și coca. Ajungem la Hidroelectrica, vom lua prânzul și continuăm drumul către Aguas Calientes pe lângă șinele de tren. După 5-6 ore de mers, ajungem la cazarea din Aguas Calientes. Dupa cină, ne odihnim pentru marea întalnire cu Machu Picchu

Ziua 4: Ultima zi începe în forță! După micul dejun plecăm către Inca Flyer Ziplines, printre cele mai lungi și înalte linii de tiroliană din America de Sud. Vom fi insoțiți de ghid și instruiți  și echipați de personal calificat pentru o porție de adrenalină!

În sfârșit ajungem la Machu Picchu! Timp de 2 ore vom avea ghid, care ne va spune lucruri interesante despre “marea minune a lumii”. După turul ghidat vom urca pe Huayna Picchu, de unde vom avea o vedere de ansamblu a faimosului sit arheologic. Avem timp liber pentru prânz sau o plimbare prin Aguas Calientes, satul de la poalele Machu Picchu. Ne îmbarcăm în trenul către Ollantaytambo, apoi în autobuzul care ne va duce în Cusco și așa se încheie o călătorie solicitantă și obositoare, dar cu adrenalină, peisaje de vis, autenticitate și amintiri pentru o viață!

Turul include:

 • Transferuri tren/autobuz
 • 3 nopți de cazare: 2 nopți în pensiuni ale localnicilor în Santa Maria și Santa Teresa și 1 noapte la hotel în Aguas Calientes
 • 3 mic-dejunuri, 3 dejunuri și 3 cine
 • Echipament complet pentru ciclism, rafting și tiroliană
 • Ghizi vorbitori de limba engleză
 • Bilet de intrare la Machu Picchu+Huayna Picchu
 • Tur ghidat la Machu Picchu
 • Intrarea la izvoarele termale Cocalmayo

25-27 octombrie: Cazare cu mic dejun în Cusco (2 nopți) la El Mariscal Cusco Hotel 3* sau similar

 • Tur de o zi în Valea Sacră a Incașilor

Valea Sacră a Incașilor mai este numita și Valea Urubamba deoarece a fost formată de Urubamba, un afluent al Amazonului. Înconjurată de Munții Anzi, Valea Sacră împreună cu Cusco și Machu Picchu au format inima Imperiului Inca. Vom vizita următoarele zone:

 –       Salineras de Maras – apx. 3000 de bazine săpate în stâncă, care se umplu cu apă sărată dintr-un izvor subteran și, datorită luminii solare, apa se evaporă și se culege sarea rămasă. Este unul din cele 4 locuri din întreaga lume în care se produce sare roz, culoare datorată elementelor naturale din apa de izvor: magneziu, calciu, potasiu. Minele datează de pe vremea incașilor și sunt situate la 3000 m deasupra nivelului mării.

 –        Moray – complex arheologic construit de incași, format din 3 grupuri circulare de terase, despre care se crede că au fost grădini ale incașilor.

 –       Chinchero – cel mai autentic și pitoresc sat andin din Valea Sacră, în care locuiesc 12 comunități de indigeni, a căror principală activitate este confecționarea de țesături tradiționale. Putem vedea cum se fac produsele tradiționale și putem achiziționa astfel de suveniruri autentice la prețuri mai mici decât în Cusco. Vom vizita și templul inca aflat aici.

–        Urubamba – oprire la restaurant pentru a lua prânzul

–        Pisac – vom vizita ruinele incașe și piața locală a micului oraș

–         Ollantaytambo –  singurul oraș construit de incasi care este locuit și în zilele noastre. Zidurile caselor și străzile înguste sunt cele originale.  Canalele care alimentează orașul cu apă sunt de asemenea construite de incași. În acest oraș magic vei simți că te-ai întors în timp cu câteva sute de ani! Vom face un tur pietonal al orașului situat la o altitudine de 2792 m și vom vizita fortăreața.

Turul include transport cu microbuz cu aer condiționat, prânz și ghid local.

NU este inclus Boleto Turistico, vezi detalii la “Nu include”

27 octombrie: Zbor intern Cusco 16:43 – Lima 18:16

27-30 octombrie: Cazare cu mic dejun inclus în Lima (3 nopți) la Hotel Arawi Miraflores Express 3* sau similar

Lima este capitala Republicii Peru și cel mai mare oraș al țării. Situat pe coasta Pacificului, Lima este centrul comercial și industrial al țării, fiind înconjurat de deșert și de Munții Anzii

Ce vom vizita și experimenta:

 • Tur pietonal de oraș: Catedrala Cusco, Plaza San Martin, Plaza Mayor

 • Tur culinar de mâncare peruviană prin piețe locale – gastronomia peruviană este una dintre cele mai renumite la nivel global și unde poți mânca mai autentic decât la localnici! De aceea vom face un tur cu ghid local prin trei piețe din Lima pentru o aventură a papilelor gustative: piața de pește din districtul Chorillos, piața din Surco unde localnicii vând fructe și sucuri de fructe ce cresc în pădurea amazoniană și piața Surquillo – cu legume, grâne și o mare varietate de cartofi. Ne vom delecta cu diverse mâncăruri, gustări, fructe și sucuri și, la sfârșit, vom merge la un restaurant pentru a vedea cum se prepară ceviche – mâncarea tradițională în Peru – și pentru degustare!

 • Înot cu lei de mare pe Insula Palomino, la Oceanul Pacific – tur de apx. 4 ore cu plecare din Plaza Grau de Callao.  Vom vizita Insulele San Lorenzo și El Fronton (închisoare ce a fost folosită până în 1980), trecem pe lângă Insula Cavinzas de unde vom admira o multitudine de păsări, apoi vom staționa 30 minute pe  Insula Palomino pentru a înota cu leii de mare în mediul lor natural, într-o colonie formată din peste 5000 de exemplare. La final vom admira pinguinii Humboldt, după care ne întoarcem în port

30 octombrie: Zbor Lima 21:50 – Paris – Amsterdam – București 23:20 (31 octombrie)

Conditii de calatorie

 

 • Pasaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

Include

 • Zboruri internaționale KLM: București – Lima – București
 • 1 bagaj de mână 12 kg, 1 bagaj de cală 23 kg pe zborurile internaționale
 • Catering la bordul aeronavei pe segmentele operate de KLM/Air France
 • 2 zboruri domestice : Lima – Cusco, Cusco – Lima
 • 1 bagaj de mână 7 kg, 1 bagaj de cală 20 kg pe zborurile domestice
 • Toate taxele de aeroport și securitate
 • 9 nopți cazare la hoteluri conform programului (5 nopți la hotel 3* în Cusco, 4 nopți la hotel 3* în Lima)
 • Mic dejun pe durata șederii la hoteluri
 • 3 nopți cazare în cadrul Inca Jungle Trek (2 nopți la pensiuni ale localnicilor, 1 noapte în hotel în Aguas Calientes) cu pensiune completă (toate mesele incluse)
 • Echipament complet pentru ciclism, rafting și tiroliană în cadrul Inca Jungle Trek
 • Ghizi vorbitori de limba engleză pe toată perioada Inca Jungle Trek
 • Bilet de intrare la Machu Picchu+Huayna Picchu
 • Tur ghidat la Machu Picchu
 • Intrarea la izvoarele termale Cocalmayo
 • Toate transferurile tren/autobuz în cadrul Inca Jungle Trek
 • Toate tururile și activitățile descrise în program
 • Toate transferurile aeroport-hotel-aeroport cu transport public local (autobuz/taxi/Uber)
 • Ghid vorbitor de limba română
 • Însoțitor de grup la destinație

Nu include

 • Asigurare de călătorie medicală și/sau storno – opțională
 • Boleto turistico – abonament turistic ce trebuie achiziționat pentru a putea vizita muzee și situri arheologice din Cusco și Valea Sacră, lista obiectivelor aici: https://cosituc.gob.pe/tarifario/ . Nu se pot cumpăra bilete de intrare individual la obiectivele turistice, iar abonamentele nu se pot achiziționa online, ci doar când ajungi în zonă, plata doar cash. Fiecare va alege tipul de abonament pe care îl dorește
 • Tururile și activitățile opționale
 • Taxa de oraș/stațiune sau alte taxe locale, dacă este cazul
 • Taxa de intrare/ieșire din țară, dacă este cazul

Modalitate de plata

Plata ratelor se va face în baza comenzii sau, la cerere, în baza facturii proforme. Dupa încasarea sumei, se va emite factura fiscală.

Eșalonarea ratelor se va face astfel:

    • 50% la momentul confirmării
    • 50% cu maxim 20 zile înainte de data plecării

Important

 • Pentru a se organiza acest circuit este nevoie de minim 8 persoane!
 • Circuitul este destinat persoanelor active. Vom circula cu mijloace de transport în comun, taxi, uneori cu transport privat, de aceea recomandăm ca bagaj doar un rucsac. Scopul circuitului este să călătorim în adevăratul sens al cuvântului, într-un mod cât mai autentic!

Observatii

 • Orarul zborurilor (interne și internaționale) și traseul de zbor (ore de plecare, nr. escale, companie aeriana) pot suferi modificări, în funcție de zborurile disponibile la momentul formării grupului
 • Conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
 • Agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
 • Agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
 • Prezentarea la aeroport se va face cu două sau trei ore înaintea zborului in funcție de caz
 • Agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
 • Conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
 • Cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
 • Clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
 • Distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora;
 • Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
 • Dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
 • Agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
 • În derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
 • Aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
 • Agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
 • Conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
 • Excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia TRAVEL WITH US SRL (TRAVELISTII.COM);
 • Agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
 • În cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
 • Agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
 • Copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
 • Copiii au nevoie de paşaport individual
 • Vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
Shopping Cart