fbpx
Cine sunt Travelistii

Cine sunt Travelistii

Cine sunt Travelistii

Noi suntem Marian si Flori aka Travelistii, un cuplu de peste 20 de ani.

Marea noastra pasiune sunt calatoriile – dar nu oricum, ci in stilul nostru! Suntem mereu printre localnici, ne cazam la pensiuni/bed&breakfast/homestay sau cum s-or numi unitatile puse la dispozitie de localnici. Circulam cu mijloace de transport in comun, mancam  la restaurantele locale sau mancare stradala. Si  calatorim incet pentru a intelege cultura, modul de viata, traditiile din locurile pe care le vizitam. Nu luxul defineste calatoriile noastre, ci autenticitatea!

De cand calatorim full-time?

In 2020 ne-am dat demisiile amandoi, ne-am vandut masina si am plecat in Asia cu bilet doar dus! Din acel moment calatoriile noastre pot fi urmarite pe canalul nostru de Youtube, Travelistii. Poti vedea acolo experientele noastre si stilul in care calatorim!

Pe unde am calatorit?

Am ajuns in locuri minunate din lume! Malta, Cipru, Italia, Filipine, Spania, Maroc, India, Bali, Thailanda, Guatemala, Nicaragua, El Salvador, Costa Rica, Emiratele Arabe, Iordania si multe altele. Ne-a placut peste tot pentru ca orice loc din lumea asta frumoasa are ceva specific! Ceva de care iti vei aduce aminte cu drag pe masura ce anii trec! Si ce repede trec!!

Calatoriile aduc mereu si peripetii! Pierzi un autobuz sau iti dai seama ca taximetristul ti-a cerut dublu fata de tariful normal. Sau ofiterul de frontiera vrea „spaga” ca sa te lase sa intri in tara, nu cunosti limba locala si nimeni nu stie engleza! Si multe altele – insa toate aceste experiente ne-au transformat in persoane mai calme si, mai ales, mai usor adaptabile la situatiile neprevazute.

Si se mai ivesc situatii care te marcheaza pe viata, cum am trait noi cand am fost prima oara in India. Ne aflam intr-o piata din Mumbai si am vazut o fetita tare scumpica, de doar cateva luni, statea jos, pe pamant, desculta. L-am intrebat pe tatal ei daca putem face o poza cu ea. Raspunsul lui ne-a socat: „Poti sa o iei de tot, mai avem alti copii”! Si ce am fi luat-o cu noi pentru a-i oferi o viata mai buna, insa cum sa explici in aeroport ca tatal lui ne-a dat-o de bunavoie???

Am vazut foarte multi oameni saraci dpdv financiar, care traiau sub cutii de carton sau sub un acoperis din frunze de palmier, dar erau mereu cu zambetul pe buze!

Cum ne-au schimbat calatoriile?

Asa-i ca dupa ce ai citit ce am scris mai sus nu mai pare asa o problema mare ca nu ai gasit Cola fara zahar la supermarket sau ca a plouat si ti-ai murdarit pantofii?

Si concluzia este ca datorita calatoriilor am invatat sa fim fericiti cu ceea ce avem. Chiar daca vrei sau nu, calatoriile te schimba, iti arata o alta perspectiva a ceea ce conteaza cu adevarat!

Credem ca am ajuns la  maturitate in „ale calatoritului” si am decis ca este momentul sa impartasim calatoriile noastre cu cei care isi doresc sa exploreze lumea alaturi de Travelistii!

Calatorim cu minim de bagaje si ne intoarcem cu maxim de experiente si amintiri, intotdeauna!

Vezi circuite create de noi!

Poze și impresii din circuitele anterioare vezi pe pagina de Facebook Travelistii!

6 thoughts on “Cine sunt Travelistii”

  1. alexone 212 ALEXANDRU-CRISTIAN

    SALUTARE! CEI MAI NATURALI VLOGERI DIN ROMÂNIA. MĂ ÎNCLIN! RESPECT, MARIAN ȘI FLORI! 🙏🙏🙏💯❤️💯👏🤗👍

  2. Buna
    Va admir mult, e minunat Ce faceti.
    Si pentru ca urmaresc si alti vlogeri de calatorie am Constatat ca voi sunteti autenticii si va respectati principiile. Multumesc si sper sa merg si Eu cu voi intr- o calatorie. Cea Ce faceti voi e hrana pentru suflet.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart