fbpx
Sale!
, ,

Verde de Sri Lanka si turcoaz de Maldive

Prețul inițial a fost: €1,900.00.Prețul curent este: €1,590.00.

Insotitor circuit: Daniel Berbentea
De la palatele şi zeităţile Ceylonului într-un mirific atol

Ce vizitam: Colombo Dambulla , Polonnaruwa, Parcul Naţional Minneriya, Sigiriya, Matale, Kandy, Peradeniya, Pinnawala, Nuwara Eliya, Ella, Parcul Naţional Yala, Yala, Galle,  Male, Nord Male Atoll.

Noi iti putem oferi consultanta sa cumperi cel mai ieftin zbor posibil.
Preturile biletelor pot fluctua intre 550-1300 Euro/persoana.

Numar persoane:

Te invitam sa descoperi doua dintre cele mai placute culori naturale: verdele de Sri Lanka si turcoazul de Maldives. Vei avea parte atat de aventura, cat si de zile relaxante in care te vei bucura de soare.

Sri Lanka
Sri Lanka

O invitaţie de nerefuzat într-o minunată vacanţă în Oceanul Indian, o inedită combinaţie de câteva zile de odihnă în mirificul atol Nord Male al Maldivelor. Magnet pentru toţi iubitorii de plaje idilice şi ape cristaline şi o interesantă incursiune în vechiul Ceylon. Actuala Sri Lanka unde veţi descoperi o fascinantă pagină din manuscrisul culturii şi istoriei universale care trebuie parcursă şi trecută neapărat în palmaresul oricărui devorator de turism. Locurile unde poveştile despre moguli, prinţese şi zeităţi fantastice prind viaţă în umbra somptuoaselor palate şi a tainicelor temple, mirodeniile şi plantaţiile de ceai unice prin tradiţie seculară, vă vor cuceri sufletul şi mintea deopotrivă.

Maldive
Maldive

Toate circuitele Traveliștii le găsești aici:  https://travelistii.com/circuite/

Poze și impresii din circuitele anterioare sunt aici:

https://www.facebook.com/makememoriesnotthings

Itinerar

 Ziua 1: Zbor pe cont propriu in Colombo. Noi va asteptam in aeroportul din Colombo, de unde va incepe o experienta de neuitat!

Ziua 2: Cazare la Sigiriana Resort by Thilanka cu mic dejun 4+* (sau similar 4+*)
Aterizare în Colombo și întâlnire cu însoțitorul de grup, deplasare spre Dambulla unde ne vom caza la Sigiriana Resort by Thilanka 4+* (sau similar 4+*). După-amiază vom vizita cel mai mare și mai bine conservat complex de peșteri din Sri Lanka, Peştera Templu din Dambulla, cunoscut și sub numele de Templul de Aur al orașului Dambulla, construit în sec. I î.Hr. de către legendarul rege Walagambahu. Complexul listat în Patrimoniul Mondial UNESCO are peste 80 de peșteri, însă principalele atracții sunt răspândite pe parcursul a cinci peșteri, care sunt proiectate în mod complex cu sculpturi, statui și picturi care ilustrează viața lui Buddha. Întregul ansamblu găzduiește 153 de statui și picturi murale care povestesc despre tentațiile lui Mara, demonul și predica lui Buddha, uimind prin întinderea sa și prin faptul că pereții sunt pictaţi aproape în totalitate.
Ziua 3: Cazare la Sigiriana Resort by Thilanka cu mic dejun 4+* (sau similar 4+*)
Mic dejun. Plecare spre Polonnaruwa, a doua capitală a Sri Lankăi între sec. al XI-lea şi al XII-lea, care în prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, unde vom vizita câteva obiective spectaculoase, precum ruinele vechiului Palat Regal, complexul Gal Viharya, un sanctuar de piatră cu celebrele statui ale lui Buddha în cele 4 ipostaze diferite, sala de audienţe, Baia Lotusului, statuia regelui Parakramabahu, Templul Shiva, Lankathilake, Watadage şi Galpotha. În continuarea zilei vom pleca spre zona central-nordică a țării pentru a ne bucura de o experiență inedită participând la un jeep safari în Parcul Naţional Minneriya, situat în centrul așa numitului „triunghi cultural”, ce face parte împreună cu parcurile Kaudulla și Wasgamuwa din „coridorul elefantului”, motiv pentru care este bine cunoscut pentru spectacolul faunei sălbatice, dar mai ales pentru „Elephant Gathering”, cel mai mare loc de întâlnire a peste 300 de elefanți sălbatici. Această zonă protejată care se întinde pe o suprafaţă de 8.889 ha, populată de o faună diversă, printre care 24 de specii de mamifere, 9 specii de amfibieni, 25 specii de reptile, 26 specii de peşti, 160 de specii de păsări şi peste 75 de specii de fluturi, a fost declarat rezervație națională în anul 1997. Elefanții sălbatici pe care vom avea ocazia de a-i admira îndeaproape, maimuțele langur cu fața purpurie, macacii, diversele specii de căprioare și cu puțin noroc chiar leoparzii, ne vor încânta cu siguranță. Întoarcere la Dambulla pentru cină şi cazare la Sigiriana Resort by Thilanka cu mic dejun 4+* (sau similar 4+*)
Ziua 4: Sungreen Resort cu mic dejun 4+* (sau similar 4+*)
Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre Polonnaruwa, a doua capitală a ţării în perioada sec. al XI-lea şi al XII-lea, care în prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Drumul ne va purta pe lângă plantaţii de cocos şi plantaţii terasate de orez. În Polonnaruwa vom vizita câteva obiective spectaculoase, precum ruinele vechiului Palat Regal, complexul Gal Viharya, un sanctuar de piatră cu celebrele statui ale lui Buddha în cele 4 ipostaze diferite, sala de audienţe, Baia Lotusului, statuia regelui Parakramabahu, Templul Shiva, Lankathilake, Watadage şi Galpotha. Ziua va continua cu vizitarea Complexului de la Sigiriya, denumit şi “Fortăreaţa Cerului”, unde vom vizita Fortăreaţa, obiectiv înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO şi celebrele fresce “Chipurile Cereşti de la Sigiriya”. Fortăreaţa face parte dintr-un complex urban din antichitate, care se întindea pe o suprafaţă de aproximativ 70 ha şi care cuprindea o mulţime de temple şi grădini. Acest complex a fost construit cu rol strategic şi de apărare de către regele Kashyapa între anii 477 – 495. Citadela se ridică maiestuos la o înălţime de peste 200 m, pe “Stânca Leului” (unde se ajunge după parcurgerea a aprox. 1.000 de trepte), denumire datorată prezenţei unui impunător leu la intrarea în fortăreaţă. Pe vârful acesteia se află fundaţiile a ceea ce a fost odată un palat somptuos şi grădinile sale, completate de un bazin. Pe una dintre căile de acces s-a mai păstrat singura lucrare antică a picturilor seculare din Sinhaia, fresce de dimensiuni mari în culori originale pline de prospeţime şi delicateţe. Întoarcere la Sungreen Resort cu mic dejun 4+* (sau similar 4+*)
Ziua 5: Skyloft Kandy cu mic dejun 4+* (sau similar 4+*)
Mic dejun. Dimineața vom pleca spre Peradeniya, unde vom vizita Grădinile Botanice Regale înfiinţate de regele Sinhala şi extinse de britanici în timpul epocii coloniale. Acestea se întind pe o suprafaţă de 147 de acri, pe malul râului Mahaweli şi prezintă o diversitate impresionantă de copaci, plante, condimente şi flori exotice, orhideele fiind cele mai admirate. Plecare apoi spre „orfelinatul” de elefanţi de la Pinnawala, o experienţă unică care ne va impresiona în mod deosebit. Vom afla detalii despre aceste animale inteligente şi fascinante pe care le vom admira în habitatul lor natural. Ferma a început să funcţioneze ca orfanagiu în anul 1975 pentru 7 pui de elefanţi abandonaţi, iar între timp s-a transformat într-un centru de cercetare şi studii asupra elefanţilor, cu sprijinul cercetătorilor locali şi internaţionali. În continuarea zilei vom vizita Templul Dintelui Sacru, unde s-ar putea să fim invitaţi să participăm la o ceremonie „Puja”. Tempul a fost astfel denumit deoarece, în sec. al IV-lea, dintele lui Buddha a fost adus în Sri Lanka, ascuns în părul prinţesei Orissan pentru a nu fi atins de mâinile profanilor şi aşezat în acest templu. Relicva a devenit în timp foarte preţuită în Sri Lanka şi în lumea budistă, în prezent fiind considerată cea mai preţioasă relicvă a locului. Întoarcere în Kandy pentru a vizita un centru de artizanat şi muzeul pietrelor preţioase. Cină şi cazare la Skyloft Kandy cu mic dejun 4+* (sau similar 4+*)

Ziua 6: Heaven Seven Nuwara Eliya 3+* (sau similar 3+*)
Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre Nuwara Eliya. Pe parcursul călătoriei vom vizita o plantaţie şi o fabrică de ceai, unde doritorii vor putea participa la recoltarea ceaiului dar şi la o degustare a faimosului ceai de Ceylon. După această experiență unică, vom parcurge zone pitorești, unde câmpurile agricole apar în mod inedit printre colinele verzi acoperite de plantații de ceai și printre mici căderi de apă. Ajunși în Nuwara Eliya, orășel situat la o altitudine de 2000 m deasupra nivelului mării, celebru pentru întinsele plantaţii de ceai, dar şi pentru peisajele naturale superbe, vom porni într-un tur panoramic, prilej cu care vom vedea construcţiile de influenţă colonială care îl fac să semene mai degrabă cu un frumos orăşel englezesc decât cu unul asiatic, motiv pentru care este deseori numit „Mica Anglie”. Întemeiat de către Samuel Baker ca loc de vacanţă pentru clasa aristocratică engleză, Nuwara Eliya era locul preferat pentru expediţiile de vânătoare de vulpi, dar şi pentru jocurile de cricket şi polo, în epoca colonizării engleze din sec. al XIX-lea. Cină şi cazare la Heaven Seven Nuwara Eliya 3+* (sau similar 3+*).
Ziua 7 : Hotel Ekho Safari Tissa 5*+ deluxe room (sau similar 5+)
Mic dejun. Dimineața ne vom deplasa către Ella, un mic oraș frumos, înconjurat de verdele răcoritor al plantațiilor de ceai. Vom face apoi o scurtă oprire la Cascada Ravana, una dintre cele mai largi cascade din Sri Lanka, cu o lungime de peste 25 de metri. Cascada a fost denumită după regele Ravana, cunoscut din celebra epopee sanscrită Ramayana, care conform legendelor antice, a răpit-o pe prințesa Seeta și a ascuns-o într-o peșteră din spatele cascadei. Ne vom îndrepta apoi spre Parcul Naţional Yala, al doilea ca mărime din Sri Lanka, fiind cel mai vizitat din țară. Amenajat în anul 1900 ca un refugiu pentru viaţa sălbatică, acesta se întinde pe o suprafaţă totală de 979 km² şi este format din cinci zone, dintre care numai două sunt deschise în prezent publicului. Vom face un jeep safari în parcul care adăpostește 44 de specii de mamifere precum elefanţi, mistreţi, bivoli, urşi, căprioare, crocodili etc., aici aflându-se și cea mai mare densitate de leoparzi din lume. De asemenea aici se găsesc aprox. 215 specii de păsări precum pelicani, flamingo, berze cu gâtul negru, porumbei, egrete, lopătari, găinuşele de baltă, bâtlani, dar și şase specii endemice. Plecare spre Yala pentru cină şi cazare la Hotel Ekho Safari Tissa 5*+ deluxe room (sau similar 5+)

Ziua 8: Hotel Ekho Safari Tissa 5*+ deluxe room (sau similar 5+)
Zi libera

Ziua 9: Araamu Holidays & Spa 4* + deluxe room (sau similar 4*+)
Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania SriLankan Airlines, zbor UL 101 (07:20 / 08:15) spre Male, unde după sosire vom fi transferați cu şalupa rapidă pe Nord Male Atoll care este cel mai important atol din Maldive, aici aflându-se aeroportul internațional şi capitala Male. Importanța acestui atol este dată şi de locuitorii Insulei Vilingli (una dintre primele insule turistice) şi de noul oraş Hulumale, care parcă se înalță din mare. Atolul Nord Male este format din 27 de insule, unele dintre ele fiind construite artificial în scop turistic, ca de exemplu Bandos (în anul 1972), Kurumba (în anul 1972), Baros (în anul 1973), Farukolufushi Club Med (în anul 1973) şi Furana (în anul 1973), care acum poartă denumirea Full Moon Beach Resort. Centru al turismului din Maldive, Atolul Nord Male are cel mai mare număr de stațiuni fiind localizat pe lanțul estic de atoli, la 4 km nord de Sud Male Atoll şi 48 km nord-est de Ari Atoll. Nord Male Atoll are o lungime de 60 km şi o lățime la centru de 39 km, iar marginile sale exterioare sunt formate de 40 recifuri mari care înconjoară o lagună adâncă de aprox. 46-64 m, în care se află alte recifuri mai mici, însă cel mai mare recif este Dhiffushi Falhu, cu o lungime de aproximativ 13 km. Cazare cu mic dejun, prânz și cină incluse la Araamu Holidays & Spa 4* + deluxe room (sau similar 4*+).
Ziua 10:  Araamu Holidays & Spa 4* + deluxe room (sau similar 4*+)
Mic dejun. Timp liber pentru plajă, odihnă, activităţi individuale sau excursii opţionale. Atracţiile insulei sunt legate de viaţa marină şi de creaturile sale extraordinare. Dacă doriţi, veţi putea vedea în mediul lor natural rechini-ciocan, peşti oceanici care înoată printre plancton şi chiar rechini-balenă (care pot ajunge chiar şi la 15 m lungime). Cazare cu mic dejun, prânz și cină incluse la Araamu Holidays & Spa 4* + deluxe room (sau similar 4*+).
Ziua 11: Araamu Holidays & Spa 4* + deluxe room (sau similar 4*+)
Mic dejun. Timp liber pentru plajă, odihnă, activităţi individuale sau excursii opţionale. Cazare  cu mic dejun, prânz și cină incluse la Araamu Holidays & Spa 4* + deluxe room (sau similar 4*+).
Ziua 12: Septembrie
Mic dejun. Camerele vor fi disponibile până la ora 12:00. Transfer la aeroportul din Male pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 673 (21:05 / 23:35).
Ziua 13: Septembrie
Zbor international din Colombo catre destinatia aleasa.

Conditii de calatorie

 • Asigurare de calatorie
 • Pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
 • Recomandarile OMS si cerintele de intrare in tara privind vaccinarea/imunizarea pot fi verificate la urmatorul link: conditii de intrare si recomandari

Include

 • Cazarea mentionata in sectiunea „itinerar”
 • Mic dejun inclus la toate cazarile din itinerar
 • Insotitor vorbitor de limba romana, engleza si germana.
 • Toate transferurile dintr-o locatie in alta atat terestru cat si pe apa plus transfer aeroport-hotel-aeroport
 • Toate activitatile enumerate in sectiunea „itinerar”

Nu include

 • Zborurile internationale. Deoarece vor participa la circuitele noastre persoane de pe alte continente, am decis sa fim flexibili si sa gasim variante de zbor din orice colt al lumii. Va putem consilia sau chiar intermedia in mod gratuit achizitionarea biletelor, in functie de punctul de plecare/sosire
 • Taxa de viza, se obtine on arrival, apx. 30 Euro (Bali, Indonezia)
 • Tururi si activitati optionale
 • Alte mese decat cele mentionate in program
 • Taxa de oras/statiune sau alte taxe locale, daca este cazul
 • Taxa de intrare/iesire din tara, daca este cazul

Modalitati de plata

Plata ratelor se va face în baza comenzii sau, la cerere, în baza facturii proforme. Dupa încasarea sumei, se va emite factura fiscală.

Eșalonarea ratelor se va face astfel:

    • 50% la momentul confirmării
    • 50% cu maxim 20 zile înainte de data plecării

Important

 • Pentru a se organiza acest circuit este nevoie de minim 6 persoane!
 • Orarul de zbor si escalele se vor stabili la momentul formarii grupului
 • Orarul de zbor poate suferi modificări în funcție de disponibilitate la momentul comenzii
 • Circuitul este destinat persoanelor active. Vom circula cu mijloace de transport in comun, taxi, uneori cu transport privat, de aceea recomandam ca bagaj doar un rucsac. Scopul circuitului este sa calatorim in adevaratul sens al cuvantului, intr-un mod cat mai autentic!

Observații

 • Orarul zborurilor (interne și internaționale) și traseul de zbor (ore de plecare, nr. escale, companie aeriana) pot suferi modificări, în funcție de zborurile disponibile la momentul formării grupului
 • Conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
 • Agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
 • Agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
 • Prezentarea la aeroport se va face cu două sau trei ore înaintea zborului in funcție de caz
 • Agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
 • Conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
 • Cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
 • Clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
 • Distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora;
 • Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
 • Dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
 • Agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
 • În derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
 • Aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
 • Agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
 • Conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
 • Excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia TRAVEL WITH US SRL (TRAVELISTII.COM);
 • Agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
 • În cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
 • Agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
 • Copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
 • Copiii au nevoie de paşaport individual
 • Vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
Shopping Cart